Prinses Anke d’n Urste

Prinses Anke d'n Urste

Hallo Veldhazen, Veldhazerinnekes en Knijntjes!

Wat ben ik blij en trots dat ik dit jaar de prinses van het Veldhazenrijk mag zijn! Ik ben Anke van Gaalen, 33 jaar en woon in Lith. 3 jaar geleden heb ik een “opknappertje” aan het Engwijkpad gekocht en na heel wat uren klussen geniet ik hier inmiddels iedere dag opnieuw van.

Ik ben lid van de Lithse Revu en op dit moment (15 november) zijn we daar de puntjes op de “i” aan het zetten voor de voorstellingen over 1,5 week. Verder zit ik in het zeskampcomité en ben ik lid van de Dorpsraad van Lith.

Verder ga ik graag op stap, uit eten en op reis (nee dit is geen contactadvertentie…) en bezoek ik graag festivals, sowieso de Zwarte Cross en Paaspop ieder jaar! Tot slot probeer ik mijn abonnement bij Gerda er maandelijks uit te halen, maar op dit moment wint Gerda het echter.

Ik kan niet wachten om er samen met Adjudant Jeroen, Jeugdprinses Lynn, Jeugdadjudant Jens, de raad van 11, de jeugdraad van 11, de dansmariekes, de Bazen en de Poezen, alle vrijwilligers en jullie een carnaval van te maken om nooit te vergeten! Ik hoop jullie allemaal in ons Hazenpaleis te zien om samen een borreltje te doen onder het motto:

“Hef de borrelglazen en proost op de Veldhazen!”

Adjudant Jeroen

Beste veldhazen, veldhazenrinnekes, knijntjes (en Pony Hans)
Poeh, ik heb eindelijk alles een beetje kunnen laten bezinken. Ik ben nu een paar weken adjudantschap verder en het heeft me op nog geen enkel moment verveeld.
De onthulling was een ontzettend leuk en geslaagd feest. Ik denk dat ik zo’n beetje alle Lithse namen voorbij heb horen komen. Dit maakte het er natuulijk alleen maar leuker op. Jullie verbazing was daarom groot toen Anke en ik samen in een zeer soepele beweging omdraaide en vanaf dat moment onthuld waren. Nu ook nog eerder op de avond was gebleken dat mijn buurmeisje Lynn samen met mijn grote vriend Jens het koninklijke jeugdcarnavals duo ging vormen, was er een ding duidelijk. Dit gaat een top carnaval worden!
Na verschillende andere onthullingen te hebben bijgewoond kunnen we ook wel stellen dat we zeker net zo’n leuke concollega’s hebben. De onthullingen in Lithoijen, Oijen en tot slot Maren-Kessel waren zeer de moeite waard. Ik denk dat we ons als veldhazen weer van onze beste kant hebben laten zien!
Natuurlijk wil ik mezelf ook nog graag even voor stellen aan jullie. Ik ben Jeroen Dousi, 19 jaar en al mijn gehele leven woonachtig in Lith. Ik doe een opleiding genaamd SGM (Sport, Gezondheid en Management) op de HAN in Nijmegen. Ik zit nu in het 3de jaar. Op het moment ben ik stagiair bij de mooiste en warmste voetbalclub van Nederland, N.E.C. Nijmegen!
Ik heb bij N.E.C. Allerlei taken die te maken hebben met het onderwerp supporters. Naast school ben ik ook erg actief rondom Lithse stichtingen en verenigingen. Zo voetbal ik zelf in de selectie van NLC’03 en geef ik training aan de kinderen van de JO-15. Ik ben penningmeester van Zeskamp Lith en vrijwilliger bij KVW Lith. Ik ben namelijk van mening dat elke vereniging binnen Lith, Lith net een stukje mooier maakt. Ik draag hier daarom graag mijn steentje bij.
Nu wordt deze hele mooie uitdaging daaraan toegevoegd. Ik weet zeker dat samen met mijn prinses Anke, jeugdprinses Lynn en jeugdadjudant Jens, de Raad van 11, de jeugdraad, de dansmariekes, alle leden van C.S. De veldhazen en alle andere carnavalvierders deze carnaval een groot feest wordt.
Ik wil dus graag zeggen: ‘Hef de borrel glazen en proost op de veldhazen!’

Jeugdprinses Lynn

“Hef de ranja-glazen en proost op de Veldhazen!”

Ik ben Lynn van Susteren en ik ben 10 jaar oud. Ik zit in groep 7 van basisschool de Meander bij meester Glenn en bij Jens. Ik tennis bij De Velmer en zwem bij de Reddingsbrigade. Carnaval en feesten zit ons wel een beetje in het bloed.

Mijn mama zat vroeger ook al in de jeugdraad en vierde volop carnaval met “De kouwe kletsers” (Dat is wel aan de verkeerde kant van het water). En mijn papa gaat zoals iedereen wel weet nooit als eerste naar huis.”

We zullen er dus samen met de jeugdraad, dansmariekes, Prinses Anke, Adjudant Dousi, De raad van Elf, alle Knijntjes en Veldhazen een te gekke carnaval van maken in ‘t Hazenpaleis.

Alaaf!!!

Prinses Lynn 

Jeugdadjudant Jens

“Hef de ranja-glazen en proost op de Veldhazen!”

Wij zullen onszelf even voorstellen:

Ik ben Jens van de Pol en ben 10 jaar oud. Ik zit samen met Lynn in groep 7 van basisschool de Meander bij meneer Glenn. Mijn grootste hobby is keepen bij NLC’03! Carnaval en feesten zit ons wel een beetje in het bloed.

Ons pap was vroeger al jeugdprins in het “Verkus en Woaterrattenrijk”. En papa en mama vieren al heel lang carnaval samen met “De Maosratten”. Ik lag als baby al met watjes in mijn oren te stuiteren in de kinderwagen tijdens carnaval. Prijzen winnen, op het podium staan en feestjes vieren heb ik dus al van jongs af aan geleerd.”

We zullen er dus samen met de jeugdraad, dansmariekes, Prinses Anke, Adjudant Dousi, De raad van Elf, alle Knijntjes en Veldhazen een te gekke carnaval van maken in ‘t Hazenpaleis.

Alaaf!!!

Adjudant Jens